PREDEAL

05-06 FEB 2022

SPONSOR

Regulament de concurs VODAFONE KIDS SKI CHALLENGE 2022

1. Organizatorul este Asociatia Clubul Sportiv Ski Racing Armada 24, cu sediul in Bucuresti, str. Ialomicioarei 33, sector 1, reprezentata prin Mircea Eremia.

2. Locul de desfasurare

Etapa va avea loc in data de 05-06 Februarie 2022, pe partia Clabucet, Predeal, jud. Brasov.
Asociatia Clubul Sportiv Ski Racing Armada 24 isi rezerva dreptul de a modifica locul de desfasurare a competitiei, in cazul in care contextul meteorologic nu va asigura conditiile de siguranta si calitate impuse. De asemenea, organizatorul poate decide anularea uneia sau a tuturor manselor competitiei in cazul in care stratul de zapada nu prezinta nivelul minim acceptat pentru desfasurare.

3. Descrierea competitiei

Cursa este compusa din 2 (doua) zile de concurs, fiecare zi cu cate 1 (una) mansa de Slalom Urias cronometrata (Ex. : ziua 1/mansa 1 + ziua 2/mansa a-2-a). Concurentii trebuie sa parcurga traseul in intregime, trecand prin toate portile de concurs montate. Traseul fiecarei manse de concurs va fi modificat conform deciziilor Directorului de Concurs, pentru a raspunde tuturor normelor de siguranta impuse de conditii si de nivelul competitorilor. In cazul in care din motive obiective (conditii meteo nefavorabile) una dintre cele doua manse ale etapei se va anula, rezultatele finale vor fi considerate cele ale singurei manse care a avut loc.

Ne dorim un concurs prin care sa apropiem copiii de schiul alpin si sa le oferim experiente memorabile. Ratarile portilor sau abandonul din oricare din mansele etapelor vor atrage dupa sine descalificarea concurentului din mansa/mansele respective, fara insa a-i obstructiona participarea in restul manselor ramase in concurs/Campionat. El va putea lua startul cronometrat in mansa urmatoare, rezultatul fiind inregistrat, fara insa a mai conta in clasamentul final, pe timpii cumulati, pentru o eventuala clasare pe podium.

Nota: in caz de ratare a unei porți, sportivul are dreptul de a urca la fanion și de a trece prin poarta ratată cu ambele picioare.

4. Norme de siguranta

Traseul de concurs va fi asigurat prin plase de protectie, iar o echipa a Serviciului Salvamont local va fi prezenta pentru a oferi primul ajutor in caz de necesitate.

5. Conditiile de participare

La start sunt acceptati toti copii care se incadreaza in grupele de varsta specificate, indiferent de nivel, sex sau nationalitate.
O copie sau fotografie a certificatului de nastere va fi disponbila si prezentata la cererea oficialilor in ziua concursului.

Grupele de participare si ordinea la start:

  • Fete U8- an de nastere 2015 si mai tarziu
  • Baieti U8- an de nastere 2015 si mai tarziu
  • Fete 8-9 ani- an de nastere 2013-2014
  • Baieti 8-9 ani- an de nastere 2013-2014
  • Fete 10-11 ani- an de nastere 2011-2012
  • Baieti 10-11 ani- an de nastere 2011-2012

6. Inscrierea

Inscrierea se poate realiza exclusiv online, pe siteul competitiei, www.kids-ski-challenge.ro, prin completarea formularului de inscriere.
Termenul limita pentru inscriere este:
Predeal: 29.01.2022

In limita locurilor disponibile, inscrierea se va putea face si in dimineata concursului, la cortul Vodafone.
In cazul probabil al ocuparii tuturor locurilor disponibile pana la data limita de inscriere, se va intocmi o lista de asteptare, iar in cazul anularii participari unor competitori, se vor inscrie automat, in ordine cronologica, cei de pe lista de asteptare.

Taxa de inscriere: 50 RON/cursa
Numarul de participanti: din conditii de siguranta numarul de participanti este limitat la 200 de copii.

NOTE privind Taxa de Participare:
- va da posibilitatea micilor nostri concurenti sa-si pastreze numerele de concurs, ca o amintire de la evenimentul nostru - in cazul in care rezerva locul si nu va fi prezent la startul competitiei, taxa va fi pastrata de catre organizator cu titlu de penalitate
- termenul de anulare a rezervarii locului de concurs este cu maxim 3 zile inaintea incheierii inscrierilor
- termenul de rambursare a garantiei este de 30 de zile de la data incheierii ultimei zile de concurs

7. Programul de desfasurare

Predeal

05 Februarie 2022

07:30-08:30- Predare numere de concurs in zona de finish a partiei Clabucet, la cortul Vodafone.
09:10-09:45- Recunoasterea traseului mansa I
10:15- Start mansa I
12:45- Afisarea rezultatelor oficiale ale mansei I

06 Februarie 2022

09:20-09:55- Recunoasterea traseului mansa II
10:15- Start mansa II
13:00- Afisarea rezultatelor oficiale
14:00-15:00- Festivitatea de premiere

8. Numerele de concurs

Numerele de concurs se vor aloca cronologic, in ordinea inscrierilor online de pe siteul competitiei, www.kids-ski-challenge.ro.

Predarea numerelor de concurs se va face in diminetile primelor zile de concurs ale ambelor etape, 05.02.2022, la Predeal, inaintea sedintei tehnice si vor fi eliberate in baza achitarii taxei de participare de 50 RON/etapa.

9. Accesul

In zona traseului este permis doar accesul participantilor, prezenta antrenorilor, parintilor etc fiind interzisa. In caz de incidente sau abandon, arbitrii de concurs vor prelua concurentii si ii vor preda antrenorilor, parintilor etc. Prezenta antrenorilor/parintilor pe traseu este permisa doar in faza recunoasterii traseului.

Accesul in zona de start va trebui sa fie facut cu 15 minute inainte de start, conform numarului de concurs atribuit.

Intarzierea la start la momentul intrarii in concurs conform numarului de concurs cu mai mult de 15 secunde, sau neprezentarea atrag dupa sine descalificarea din competitie, sau, in caz exceptional plecarea din start dupa ce au luat startul toti competitorii din categoria respectiva.

10. Ordinea la start

Ordinea la start este aceeasi in ambele manse ale concursului. Ordinea la start a categoriilor este stabilita de sex (fete, baieti) si varsta (de la cei mai mici la cei mai mari)- ex.: fete 2015, baieti 2015; fete 2013-2014, baieti 2013-2014, etc. In cadrul fiecarei grupe, ordinea este stabilita cronologic, in functie de momentul in care s-a facut inscrierea la concurs, respectiv s-a platit. Aceasta ordine este asigurata automat de calculator.

11. Recunoasterea

Recunoasterea traseului se va face inaintea concursului. Parcurgerea traseului se va face doar in derapaj/plug, purtand numarul de concurs. Parcurgerea traseului prin porti in regim de coborare/concurs este strict interzisa si va fi automat penalizata cu descalificarea concurentului. La recunoasterea traseului prezenta parintilor/tutorelui/antrenorului este permisa si chiar recomandata.

12. Dreptul la repetarea mansei

Concurentul are dreptul, sau, dupa caz obligatia, la repetarea mansei in urmatoarele situatii:

  • in timpul mansei sale, in fata concurentului, apar in traseu obiecte, persoane, animale, care ii pot distrage atentia sau il pot expune unor riscuri
  • în cazul în care un fanion iese din zăpadă și intră în fața sportivului acesta are obligația să se oprească și să ceară arbitrului repetarea manșei. Dacă sportivul nu se oprește și trece prin linia de sosire se consideră că acesta nu a fost încurcat de către fanionul căzut, iar contestațiile ulterioare sau cererea de repetare a manșei după trecerea liniei de sosire nu va mai fi luată în considerare

13. Descalificare si contestatii

Descalificarile vor fi prezentate prin statie si pe tabelul timpilor de concurs, dupa terminarea mansei.

Contestatiile vor fi depuse la corturile Vodafone si Audi in termen de maxim 15 minute de la terminarea mansei.

14. Transportul pe cablu

Va fi suportat de catre fiecare participant in parte.

15. Structura premiilor

Etapa Predeal

Premiile sunt constituite din echipamente oferite de partenerii evenimentului.

16. Premierea

Premierea va avea loc la finalul zilei a doua de concurs, in data de 06.02.2022, la Predeal, in zona de Finish.

In cadrul festivitatii, toti participantii la concurs vor primi o diploma si o medalie de participare, marcate cu data si locul desfasurarii concursului.

17. Dreptul la imagine

Participantii si tutorii acestora isi dau acordul prin participarea la eveniment, ca productia de material video si foto a organizatorului, va fi proprietatea acestuia si va ajuta organizatorul si partenerii acestuia sa promoveze evenimentul prin diferite canale de comunicare publice.

18. Asigurare

Recomandam ca fiecare participant sa detina asigurare medicala pentru activitati sportive. Concurentii care iau parte si in circuitul “MiniCupa Romaniei” vor trebui sa aiba asigurare de sanatate valabila pentru sezonul in curs.

19. Raspundere

Organizatorul va lua toate masurile pentru a garanta o desfasurare in deplina siguranta a competitiei. Cu toate acestea, schiul este un sport in care pot aparea accidentari, iar participantii si tutorii acestora cunosc aceste riscuri, iar prin participare isi vor asuma aceste riscuri. Participantii si tutorii acestora sunt responsabili pentru alegerea de a lua parte la eveniment, iar prin inscrierea in concurs vor consimti ca sunt constienti de abilitatile psihice si fizice de a participa la concurs.

20. Echipamentul obligatoriu

Casca, ochelarii de protectie si manusile sunt obligatorii.

21. Masuri privind preventia COVID19

Purtarea mastii de protectie, care va acoperi nasul si gura, este obligatorie pentru toti cei implicati in fenomenul competitional: sportivi, parinti, antrenori, arbitri, organizatori, staff tehnic, parinti, insotitori etc.
Materiale de igienizare a mainilor va fi asigurata in zona destinata competitiei.
Vor fi prezente mesaje scrise, afișe, postere informative de atentionarea în zonele folosite de competitori, plasate în locuri vizibile privind regulile de igiena a mainilor și de igiena respiratorie.
Pastrarea distantarii sociale și monitorizarea atenta pe parcursul desfasurarii competitiei.,