REGULAMENT

Regulament de concurs VODAFONE KIDS SKI CHALLENGE 2019

1. Organizatorul este Asociatia Clubul Sportiv Ski Racing Armada 24, cu sediul in Bucuresti, str. Ialomicioarei 33, sector 1, reprezentata prin Mircea Eremia.

2. Locul de desfasurare

Etapa 1 va avea loc in data de 01-02 Martie 2019, pe partia Sorica, Azuga, jud. Prahova.
Etapa a 2-a va avea loc in data de 16-17 Martie 2019, pe partia Laptici, Sinaia, jud. Prahova.
Asociatia Clubul Sportiv Ski Racing Armada 24 isi rezerva dreptul de a modifica locul de desfasurare a competitiei, in cazul in care contextul meteorologic nu va asigura conditiile de siguranta si calitate impuse. De asemenea, organizatorul poate decide anularea uneia sau a tuturor manselor competitiei in cazul in care stratul de zapada nu prezinta nivelul minim acceptat pentru desfasurare.

3. Descrierea competitiei

Seria curselor este compusa din 2 (doua) etape, a cate 2 (doua) zile de concurs, fiecare zi cu cate 1 (una) mansa de Slalom Urias cronometrata- (Ex: etapa 1, ziua 1/mansa 1 + ziua 2/mansa a-2-a). Concurentii trebuie sa parcurga traseul in intregime, trecand prin toate portile de concurs montate. Traseul fiecarei manse de concurs va fi modificat conform deciziilor Directorului de Concurs, pentru a raspunde tuturor normelor de siguranta impuse de conditii si de nivelul competitorilor. In cazul in care din motive obiective (conditii meteo nefavorabile) una dintre cele doua manse ale etapei se va anula, rezultatele finale vor fi considerate cele ale singurei manse care a avut loc.

Ne dorim un concurs prin care sa apropiem copiii de schiul alpin si sa le oferim experiente memorabile. Ratarile portilor sau abandonul din oricare din mansele etapelor vor atrage dupa sine descalificarea concurentului din mansa/mansele respective, fara insa a-i obstructiona participarea in restul manselor ramase in concurs/Campionat. El va putea lua startul cronometrat in mansa urmatoare, rezultatul fiind inregistrat, fara insa a mai conta in clasamentul final, pe timpii cumulati, pentru o eventuala clasare pe podium.

4. Norme de siguranta

Traseul de concurs va fi asigurat prin plase de protectie, iar o echipa a Serviciului Salvamont local va fi prezenta pentru a oferi primul ajutor in caz de necesitate.

5. Conditiile de participare

La start sunt acceptati toti copii care se incadreaza in grupele de varsta specificate, indiferent de nivel, sex sau nationalitate.
O copie sau fotografie a certificatului de nastere va fi disponbila si prezentata la cererea oficialilor in ziua concursului.

Grupele de participare si ordinea la start:

6. Inscrierea

Inscrierea se poate realiza exclusiv online, pe siteul competitiei, www.kids-ski-challenge.ro, prin completarea formularului de inscriere.
Termenul limita pentru inscriere este: Etapa Azuga: 24.02.2019
Etapa Sinaia: 10.03.2019

Garantia de participare: 30 RON/cursa
Numarul de participanti: din conditii de siguranta numarul de participanti este limitat la 150 de copii.

NOTE privind Garantia de Participare: - va constitui aportul nostru la nevoile copiilor diagnosticati cu cancer, prin donarea acesteia catre Asociatia MagiCAMP
- va da posibilitatea micilor nostri concurenti sa-si pastreze numerele de concurs, ca o amintire de la evenimentul nostru
- este optionala si se poate recupera in cazul in care, dupa participarea la concurs, competitorul nu doreste sa contribuie la donatie si sa-si pastreze numarul de concurs
- in cazul in care rezerva locul si nu va fi prezent la startul competitiei, garantia va fi pastrata de catre organizator cu titlu de penalitate
- termenul de anulare a rezervarii locului de concurs este cu maxim 24 de ore inaintea incheierii inscrierilor
- termenul de rambursare a garantiei este de 30 de zile de la data incheieri ultimei zile de concurs

7. Sedinta tehnica

Se va tine cu cel putin 55 de minute inaintea startului primului concurent

8. Programul de desfasurare

8.1 Etapa Azuga

01 Martie 2019

08:00-09:00- Predare numere de concurs in zona de finish, la corturile Vodafone si/sau Audi.
09:05-09:20- Sedinta tehnica
09:30-09.55- Recunoasterea traseului mansa I
10:00- Start mansa I
13:00- Afisarea rezultatelor oficiale ale mansei I

02 Martie 2019

09:05-09:10- Sedinta tehnica
09:20-09:55- Recunoasterea traseului mansa II
10:00- Start mansa II
14:00- Afisarea rezultatelor oficiale
14:15-15:15- Festivitatea de premiere

8.2 Etapa Sinaia

16 Martie 2019

07:30-07:40- Sedinta tehnica
7:40-08:30- Predare numere de concurs in zona de plecare Gondola Sinaia 1400, la corturile Vodafone si/sau Audi.
09:30-09:55- Recunoasterea traseului mansa I
10:30- Start mansa I
13:00- Afisarea rezultatelor oficiale ale mansei I

17 Martie 2019

09:05-09:10- Sedinta tehnica
09:45-10:10- Recunoasterea traseului mansa II
10:30- Start mansa II
14:00- Afisarea rezultatelor oficiale
14:15-15:15- Festivitatea de premiere in zona de plecare Gondola Sinaia 1000

9. Numerele de concurs

Numerele de concurs se vor aloca cronologic, in ordinea inscrierilor online de pe siteul competitiei, www.kids-ski-challenge.ro.

Predarea numerelor de concurs se va face in diminetile primelor zile de concurs ale ambelor etape, 01.03.2019, la Azuga, si 16.03.2019, la Sinaia, inaintea sedintei tehnice si vor fi eliberate in baza achitarii garantiei de 30 RON/etapa.

Cei ce vor participa la o singura etapa, vor putea pastra numarul de concurs dupa finalizarea acesteia, in schimbul taxei de garantie.

Cei inscrisi pentru ambele etape isi vor pastra numarul de concurs pana la finalul ultimei etape, cand vor putea opta pentru pastrarea acestuia.

10. Accesul

In zona traseului este permis doar accesul participantilor, prezenta antrenorilor, parintilor etc fiind interzisa. In caz de incidente sau abandon, arbitrii de concurs vor prelua concurentii si ii vor preda antrenorilor, parintilor etc. Prezenta antrenorilor/parintilor pe traseu este permisa doar in faza recunoasterii traseului.

Accesul in zona de start va trebui sa fie facut cu 15 minute inainte de start, conform numarului de concurs atribuit.

Intarzierea sau neprezentarea la start la momentul intrarii in concurs conform numarului de concurs atrage dupa sine descalificarea din competitie, sau, in caz exceptional plecarea din start dupa ce au luat startul toti competitorii din categoria respectiva.

11. Ordinea la start

Ordinea la start este aceeasi in ambele manse ale concursului. Ordinea la start a categoriilor este stabilita de sex (fete, baieti) si varsta (de la cei mai mici la cei mai mari)- ex.: fete 2012, baieti 2012; fete 2010-2011, baieti 2010-2011, etc. In cadrul fiecarei grupe, ordinea este stabilita cronologic, in functie de momentul in care s-a facut inscrierea la concurs, respectiv s-a platit. Aceasta ordine este asigurata automat de calculator.

12. Recunoasterea

Recunoasterea traseului se va face inaintea concursului. Parcurgerea traseului se va face doar in derapaj/plug, purtand numarul de concurs. Parcurgerea traseului prin porti in regim de coborare/concurs este strict interzisa si va fi automat penalizata cu descalificarea concurentului. La recunoasterea traseului prezenta parintilor/tutorelui/antrenorului este permisa si chiar recomandata.

13. Descalificare si contestatii

Descalificarile vor fi prezentate prin statie si pe tabelul timpilor de concurs, dupa terminarea mansei.

Contestatiile vor fi depuse la corturile Vodafone si Audi in termen de maxim 15 minute de la terminarea mansei.

14. Transportul pe cablu

Va fi suportat de catre fiecare participant in parte.

15. Structura premiilor

15.1 Etapa Azuga

Locul 1, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 400 RON
Locul 2, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 300 RON
Locul 3, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 250 RON
Locul 4, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 150 RON
Locul 5, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 100 RON
Locul 6, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 50 RON

15.2 Etapa Sinaia

Locul 1, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 400 RON
Locul 2, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 300 RON
Locul 3, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 250 RON
Locul 4, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 150 RON
Locul 5, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 100 RON
Locul 6, fete si baieti, fiecare grupa de varsta- 50 RON

16. Premierea

Premierea aferenta fiecarei etape va avea loc la finalul zilei a doua de concurs, in data de 02.03.2019, la Azuga, in zona de Finish, respectiv 17.03.2019, la Sinaia, in zona de plecare a Gondolei Sinaia 1400.

In cadrul festivitatii, toti participantii la concurs vor primi o diploma si o medalie de participare.

17. Dreptul la imagine

Participantii si tutorii acestora isi dau acordul prin participarea la eveniment, ca productia de material video si foto a organizatorului, va fi proprietatea acestuia si va ajuta organizatorul si partenerii acestuia sa promoveze evenimentul prin diferite canale de comunicare publice.

18. Asigurare

Prin inscrierea la eveniment, participantul garanteaza ca detine asigurare medicala.

19. Raspundere

Organizatorul va lua toate masurile pentru a garanta o desfasurare in deplina siguranta a competitiei. Cu toate acestea, schiul este un sport in care pot aparea accidentari, iar participantii si tutorii acestora cunosc aceste riscuri, iar prin participare isi vor asuma aceste riscuri. Participantii si tutorii acestora sunt responsabili pentru alegerea de a lua parte la eveniment, iar prin inscrierea in concurs vor consimti ca sunt constienti de abilitatile psihice si fizice de a participa la concurs.

20. Echipamentul obligatoriu

Casca, ochelarii de protectie si manusile sunt obligatorii.